Ingyenes webtárhely uCoz

 

Antik óra restaurálása ( ingás óra, álló óra és különféle zenélő-, tokba helyezhető szerkezetek javítása, restaurálása),- mechanikai és elektromos órajavítás,- kar óra, zseb óra, antik óra, fali óra, óratok polírozás, óra üveg polírozás , óra alkatrészek, elemcsere, szíjcsere , asztali órajavítás- régiség felvásárlás

óra , órajavítás, antik
              Honlap-menü             

Statisztika

 

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

English version: Buy Patek Philip

FELVÁSÁROLUNK PATEK PHILIP ÓRÁKAT
 
 
 
A svájci Patek Philippe & Co. luxusóra készítő vállalat Genfben és Vallée de Joux-ban is rendelkezik székhellyel. Napjainkban a céget a Stern család vezeti, Thierry Stern vezérigazgató és édesapja Philippe Stern tiszteletbeli igazgató személyében.
A lengyel emigráns órásmester, Antoni Patek (ld. a képen jobbra) 1839-ben kezdte el zsebóráit készíteni Genfben, szintén lengyel társával Franciszek Czapekkel. 1844-ben útjaik azonban különváltak, és egy évvel később Patek csatlakozott a francia órásmesterhez, Adrien Philippe-hez, a kulcs nélkül felhúzható óraszerkezet feltalálójához. 1851-ben létrejött a Patek Philippe & Cie vállalat. 1868-ban elkészült a Patek első karórája (ld. a képen balra).
A Patek Philippe csak úgy, mint a többi svájci óramanufaktúra, többnyire mechanikus óraszerkezeteket készít, automata és kézzel felhúzható változatokban, de ugyanakkor kvarz és digitális óraműveket is hozott már forgalomba.
A Patek Philippe óra-műremekeit a világ aukcióin rekord árakon jegyzik. Ezeken az árveréseken a cég maga is képviselteti magát, hogy a piacokon fellelhető ritkaságokat felvásárolja, kiegészítse kollekcióit és elhelyezze azokat saját, genfi múzeumában.
A Patek Philippe készített egy 24 funkcióval ellátott zsebórát Henry Graves Jr. számára, aki barátságos versenyhelyzetben volt James Ward Packard órakészítővel. Ez a verseny a „Supercomplication” néven ismert óra (ld. a képen jobbra) elkészüléséig tartott. Ezt az órát vette meg Mr. Graves 1933-ban. Halála után a Sotheby’s aukciós ház árverésén 1999 decemberében ez az óra 11 millió amerikai dollárért kelt el, kiérdemelve ezzel az addigi legmagasabb áron eladott időmérő címet.
2008. április 10-én a 5002P referenciaszámú platina „Sky Moon Turbillon” a Patek Philippe cég által gyártott turbillon óra (ld. a képen balra) újabb rekordot állított fel, mint a legdrágábban elkelt modern karóra. Ez a darab ugyanis 11,75 millió hongkongi dollárért (1,49 millió amerikai dollár) kelt el a Sotheby’s Hong Kongban tartott aukcióján. A rekordot ezelőtt egy Vacheron Constantin Tour de l’Ile karóra tartotta, amelyet az Antiquorumon 1,4 millió amerikai dollárért adtak el 2005-ben, Genfben.
2010. május 10-én a Patek Philippe megdöntötte saját rekordját: a valaha eladott legdrágább karóra 6,26 millió svájci frankért (5,50 millió amerikai dollár) kelt el a Christie’s genfi aukcióján. Ez a történelmi karóra sárga aranyból készült, öröknaptár és holdfázis funkcióval is rendelkező kronográf, amelyet 1943-ban gyártottak. A Christie’s 1,5-2,5 millió svájci frankra becsülte értékét (1,31-2,19 millió dollár).
A cég 1851-ben kezdett órákat gyártani Viktória királynő és hitvese Albert herceg számára. A svájci óragyártó műremekei hamar felkeltették Európa királyi udvarainak figyelmét. Viktória királynő több exkluzív darabot is birtokolt, köztük egy gyémántból és tűzzománcból készült modelt, amelyet brossként lehetett viselni.
A Patek Philippe ügyfelei között megtalálhatjuk IX. Pius, XIII. Leo pápát, Louise dán királynőt, III. Victor Emanuelt, aki olasz király és Savoy hercege volt, és Hussein Kamel egyiptomi szultánt is. 1989-ben a Patek Philippe megalkotta valaha volt legösszetettebb óráját, a Calibre 89 modellt ,hogy megünnepelje a cég 150 éves fennállását. Az óra 39 különböző funkcióval van ellátva, mint például: a Húsvét napját, napfelkeltét és sziderikus időt jelző funkció. Az óra szerkezete 1728 különböző darabból áll. A Calibre 89 képes egy napot hozzátenni a februárhoz szökőévek esetén, és 100 éves intervallumonként kihagyni ezt az egy extra napot .
2005-ben a cég bemutatta az óraiparban egyedülálló szilícium fogaskereket.
friss hírek

órajavítás mindent vállalunk

Keresés
Copyright MyCorp © 2021 óra Ingyenes webtárhely uCoz
óra , óra javítás , elemcsere , polírozás ,órajavítás